EKL:n Korona uutiset

2.10.2020

 

 

 

 

 

Järjestökirje 2/2020, 1.10.2020

lokakuu 2020

 

 

 

 

 

 

 

Huonolta näyttää taas

Näin tässä nyt näyttää käyvän, että koronaepidemia alkaa maassamme kiihtyä uudelleen. Tartuntatapauksia näyttää tulevan nyt paljon nuoremman sukupolven edustajille, joten korostetaan kaikki heille ohjeistuksien noudattamisen tärkeyttä ja ollaan itse hyvinä esimerkkeinä.

Suositusta kasvomaskien käytöstä kansalaisille on päivitetty 24.9.2020 ja siihen kannattaa nyt kaikkien käydä tutustumassa THL:n nettisivuilla. Suositusta on täydennetty koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheiden ohjeilla. Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Jos epidemiatilanteen huononeminen jatkuu eli jos siirrytään leviämisvaiheeseen, suojainten käyttöä laajennetaan edelleen.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Ollaan tarkkoina ja pysytään terveinä.

Timo Kokko