EKL Tiedottaa

20.3.2020

 

Lataa viesti (PDF) - Katso viesti selaimessa

 
 
 
 
 
 

Uutiskirje 2/2020, 19.3.2020

maaliskuu 2020

 
 
 
 
 
 

Voi korona sentään!

Vielä muutama viikko sitten olisin ollut valmis lyömään aika suuresta summasta vetoa siitä, ettei koronavirus todellakaan aiheuta sellaista mylläkkää kun missä nyt olemme maailmanlaajuisesti. Väärässä olin ja onneksi ei kukaan vetoa tarjonnut.

Suomi ja koko maailma on nyt totisen paikan edessä ja se edellyttää kovia ja päättäväisiä toimia kaikilta. Maan hallitus on todennut Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi.

Koviin ja ennen näkemättömiin toimiin on ryhdytty myös Eläkkeensaajien Keskusliitossa. Tähän liittyen peruimme kaikki liiton järjestämät tilaisuudet aina toukokuun loppuun asti. Odotamme, että myös piirit ja jäsenyhdistykset peruvat nyt kaikki omat tilaisuutensa. Tämä tarkoittaa myös jäsenhankintakampanjamme hyytymistä vähäksi aikaa. Joudummekin varmasti siirtämään kampanjan päättymisen ajankohtaa vuoden lopusta keväälle 2021.

Tehtävämme on nyt pyrkiä suojaamaan liiton jäsenistöä ja työntekijöitä mahdollisimman hyvin. Samalla teemme omalta osalta kaikkemme taudin suhteen heikoimpien ja vaarallisimmassa asemassa olevien kansalaisten suojaamisessa. Toiminnalla osallistumme myös terveydenhuollon taakan keventämiseen.

Tämä uusi uhka muuttaa myös työn tekemisen muotoja liiton toimistolla aluksi ainakin huhtikuun loppuun asti. Tavoitteemme on tehdä se niin, että jäsenten palvelutaso turvataan mahdollisimman hyvin. Liiton henkilöstö ei osallistu piirien, jäsenyhdistysten tai muiden tahojen kokouksiin tai tilaisuuksiin toistaiseksi.

Timo Kokko

* * *

THL päivittää sivuilleen tuoreimmat tiedot taudin esiintymisestä sekä ohjeista tartuntojen torjumiseksi. Sivulta löytyy tietoa taudista sekä usein kysytyt kysymykset vastauksineen koronavirukseen liittyen. Pääset tutustumaan asiaan tästä.

THL:n ohjeet hygieniaan liittyen löydät tästä.