EKL Tiedottaa

9.2.2019

 
 

Turvallisen vanhuuden on oltava ihmisoikeus ja itsestään selvä asia

Viime päivien julkista keskustelua on hallinnut suuret ongelmat vanhustemme hoivaan ja hoitoon liittyen. Toivottavasti keskustelu jatkuu huhtikuun vaaleihin asti ja asiaan saadaan lopultakin korjaus viimeistään seuraavalla vaalikaudella.

Voittojen tavoittelu ei mielestäni sovi ollenkaan hoivabisnekseen ja on käsittämätöntä, että näihin ylilyönteihin havahdutaan lähes aina vasta viime hetkellä. Ongelmista on erinäiset tahot, liittomme mukaan lukien, kertoneet jo aikoja sitten ja tähän huoleen ei ole reagoitu.

Tapauksesta pitää lopultakin ottaa oppia. Omavalvonta ei pelaa läheskään kaikkialla - se on veteen piirretty viiva ja julkisen vallan on tehostettava huomattavasti valvontaansa. Tähän on myös valtiovallan osoitettava resursseja. Tarvitsemme ihan oikeasti palveluasumiseen ja kotihoitoon lisää tekeviä käsiä eli henkilökuntaa – henkilöstömitoituksesta on nyt lopultakin säädettävä lailla.

Nyt, jos koskaan kannattaa seurata tarkkaan puolueiden antamia vaalilupauksia kevään aikana. Tehdään eläkkeensaajien kannalta viisaita päätöksiä äänestyskopissa huhtikuussa.

Terveisin lumisesta Helsingistä
Timo Kokko